Bosz over 'apart verhaal' Krul: 'Niet zo dat hij helemaal niet kan meevoetballen'

Bosz over 'apart verhaal' Krul: 'Niet zo dat hij helemaal niet kan meevoetballen'

08-09-2016 12:57
17

Ajax-trainer Peter Bosz vindt het logisch dat Ajax een huurovereenkomst is aangegaan met Tim Krul. De doelman is nog geblesseerd en zondag niet inzetbaar tegen Vitesse. Past hij eigenlijk wel bij Ajax?

De Amsterdammers mikken meestal op meevoetballende keepers. Krul is niet per se een meevoetballende doelman. "Dat weet ik. Hij heeft natuurlijk hele andere, goede kwaliteiten. Dan kijk je met ons jonge elftal met name naar zijn leidinggevende kwaliteiten. En hij kan natuurlijk uitstekend een bal tegenhouden", countert Bosz op de persconferentie van Ajax. Hij vindt níet dat Krul 'helemaal niet kan meevoetbalen'.

Momenteel kan Ajax de vruchten nog niet plukken van de samenwerking. Krul traint weer met de keeperstrainer op het veld, maar is niet fit. "Krul is een apart verhaal", zegt Bosz. "Ik zal die vraag waarschijnlijk elke week krijgen, maar ik weet echt niet hoe lang het gaat duren. Hij zal wel eerst z'n wedstrijdjes in Jong Ajax gaan pakken, want als je er acht, negen, tien maanden uit bent geweest, moet je ook weer ritme op gaan doen."

Bosz wist dat Krul niet meteen wedstrijdfit zou zijn. Is het logisch dat Ajax hem huurt? "Vind ik wel, anders hadden we het waarschijnlijk niet gedaan. We hebben met Diederik (Boer) en André (Onana) natuurlijk twee uitstekende keepers bij de club. Die jongens kunnen spelen. Met het oog op die keepers hebben we dit durven doen. Natuurlijk zijn er ook andere namen van andere keepers de revue gepasseerd. Maar een echt goede keeper voor Ajax vinden is natuurlijk niet zo makkelijk. Hij moet willen, hij moet goed genoeg zijn en hij moet betaalbaar zijn."