Lucratieve transferzomer AZ: Merkte dat het best wel wat met mijn lichaam deed

Lucratieve transferzomer AZ: "Merkte dat het best wel wat met mijn lichaam deed"

09-09-2016 13:09
11

De afgelopen transferperiode was een aanslag op de fysieke gesteldheid van Max Huiberts, zo vertelt de directeur voetbalzaken van AZ in gesprek met NH. De Alkmaarders hebben een bijzonder drukke en lucratieve transferzomer achter de rug.

Huiberts verkocht Vincent Janssen en Markus Henriksen voor vele miljoenen aan Engeland en haalde daar spelers als Iliass Bel Hassani, Wout Weghorst en Fred Friday voor terug. "Toen het eenmaal voorbij was, merkte ik dat het best wel wat met mijn lichaam deed", zegt Huiberts, die de verkoop van Janssen voor zo'n 22 miljoen euro zijn hoogtepunt noemt.

"Het was toch best een lang proces, waarin we onderweg een aantal keren tegenover elkaar hebben gestaan. Maar aan het einde van de rit hebben we wel tegen elkaar kunnen zeggen dat we het goed hadden gedaan. En dat was het sportieve van Vincent Janssen, dat hij ook wel heeft ingezien dat zo'n transfer ook een zakelijke kant heeft", aldus Huiberts. De directeur heeft grote plannen met AZ en wil volgens NH de aanval op de top-drie wil openen. "We willen de komende vijf jaar een prijs winnen. Dat kan de beker of het landskampioenschap zijn."