Als De Boer daarheen was gegaan, dan wilde hij Ziyech absoluut meenemen

"Als De Boer daarheen was gegaan, dan wilde hij Ziyech absoluut meenemen"

11-09-2016 12:00
4

Hakim Ziyech is als het ware als verlosser naar Ajax gehaald, maar het had niet veel gescheeld of hij had niet in Amsterdam gespeeld. Althans, als we Hans Kraay junior mogen geloven.

De trainer van FC Lienden en analist van FOX Sports riep bij De Tafel van Kees dat Frank de Boer van plan was om Ziyech te kopen, áls de trainer een akkoord had bereikt met Southampton. "Als De Boer daarheen was gegaan, dan had hij Ziyech absoluut mee willen nemen", zei Kraay junior.

Uiteindelijk koos Southampton voor Claude Puel als manager en De Boer verkaste naar Internazionale. Gerald van den Belt, voorheen de directeur van FC Twente, de vorige club van Ziyech, gaf juist aan dat het lang heeft geduurd met buitenlandse aanbiedingen voor Ziyech.

"Er zijn wel clubs geweest uit het buitenland, maar de biedingen waren nooit echt hoog. Toch wat twijfels, dus", stelde Van den Belt. "Het waren ook geen topclubs en het ging via tussenpersonen. Het is een wat schimmig verhaal geweest. Ajax werd in één keer concreet. Goed voor alle partijen, want ook voor Ajax vind ik de transfer heel mooi."