NEC-fans eisen vertrek met verhuisdozen: 'Oprotten! Het is de hoogste tijd!'

NEC-fans eisen vertrek met verhuisdozen: 'Oprotten! Het is de hoogste tijd!'

18-09-2016 07:10
9

Een groep NEC-supporters heeft in de nacht van zaterdag op zondag het vertrek van algemeen directeur Bart van Ingen geëist. Voor de deur van de Goffert werden verhuisdozen neergezet.

Bovendien hing er een spandoek met daarop de tekst 'Bart, oprotten! Het is de hoogste tijd!' Volgens Omroep Gelderland viel er ook te lezen: 'Als er niemand ingrijpt dan doen wij dat wel. Wij zijn NEC, wij blijven NEC!! Bart ROT OP!' De boze fans richten zich ook tot Peter Wisgerhof, de tijdelijke opvolger van de ontslagen technisch manager Danny Hoekman. 'Laat je niet onder druk zetten. Ik dacht dat jij juist ooit aanvoerder was? Kom eens op man!'

De laatste weken gebeurde er veel in Nijmegen met het op non-actief stellen van Hoekman en het opzeggen van het contract door Futuralis Football Company, een bureau dat NEC voor het aan- en verkoopbeleid adviseert. NEC-fans vechten vooral voor gerechtigheid voor Hoekman. In een brief lichten supporters de actie toe. 'Leugen op leugen! Wij zijn het zat', schrijft de groep onder meer richting Van Ingen. 'Je hebt alles naar de klote geholpen, je liegt en bent onbetrouwbaar.' En: 'Pinoccio zal er jaloers op zijn'. De brief is ondertekend door 'B.R.O.C'.

Foto en beelden: Omroep Gelderland