Gudelj wijst overduidelijk pijnpunt aan bij Ajax: Daar moeten we aan werken

Gudelj wijst overduidelijk pijnpunt aan bij Ajax: "Daar moeten we aan werken"

18-09-2016 22:10
7

Nemanja Gudelj had zondagmiddag met een doelpunt een belangrijk aandeel in de 0-2 overwinning van Ajax op Heracles Almelo. Er lukte maar weinig bij de Amsterdammers, zo zag ook Gudelj.

"Het was geen makkelijke wedstrijd", begint de Serviër tegen FOX Sports. "Het veld was stroef. Je zag in de tweede helft de vermoeidheid ook opkomen, waardoor we iets minder kansen creëerden. Over het algemeen vind ik wel dat we een compliment mogen geven dat Heracles niet veel kansen heeft gehad."

Door de komst van Hakim Ziyech naar Ajax moet Gudelj de standaardsituaties regelmatig afstaan aan de nieuweling. "We maken vaste afspraken", vertelt Gudelj. "Hij heeft een goede trap, ik heb een goede trap. De vrije trappen direct op goal spreken we samen af, dan kijken we waar onze kansen liggen. Vaak is het voor een rechtspoot voor mij en voor een linkspoot voor hem."

Met Ziyech en Bertrand Traoré komen er regelmatig twee aanvallers in de bal. Of dat er één te veel is? "Vaak wel. De ruimtes worden dan heel klein en je hebt geen aanspeelpunt meer. Daar moeten we aan werken", besluit Gudelj.