De Boer laat kranten 180 graden draaien: 'Vergeet alles maar, opnieuw!'

De Boer laat kranten 180 graden draaien: 'Vergeet alles maar, opnieuw!'

19-09-2016 08:25
6

Frank de Boer heeft weer lucht bij Internazionale door de 2-1 zege in de topper tegen Juventus. De Italiaanse kranten en het Algemeen Dagblad loven Mauro Icardi en schrijven dat De Boer kalm bleef, terwijl er veel druk op de ketel stond.

Vergeet alles
'Vergeet alles maar, we beginnen opnieuw. De angst voor de jarenlange heerschappij van Juventus in de Serie A is niet meer, Inter heeft hier de weg naar het kampioenschap ingezet. Het team van De Boer veranderde van het slechtste in het beste team tussen donderdag en zondag, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was', luidde de analyse van La Gazzetta dello Sport.

Team met ziel
'De Boer stond onder grote druk, maar liet zijn team nu eindelijk spelen met een ziel, een idee en voor een project', zag Gazzetta. 'Mauro Icardi leidde een comeback voor de mannen van De Boer in, na de openingsgoal van Juventus. Het leverde een overwinning op die heel zoet smaakt en voor lucht zorgt op de Nederlandse bank', schreef Corriere dello Sport.

Onder druk heel goed
'Op het beslissende moment nam De Boer op de kruising de juiste afslag', begon Tuttosport, dat Juventus op de voet volgt. Het Algemeen Dagblad kopt: 'Onder druk veert De Boer op'. De druk stond vol op de ketel. 'Gisteren voltrok zich het mooiste scenario dat De Boer en zijn assistenten konden bedenken.'

Lucht voor De Boer
Het AD vervolgt: 'De Boer bleef kalm en won van Juventus in eigen huis na een 0-1 achterstand. De trainers Cesare Prandelli en Fabio Capello zouden al in de startblokken staan, nadat donderdag in de Europa League op beschamende wijze van Hapoel Beer Sheva (0-2) werd verloren. Nu kan De Boer weer even door.'