Valencia ontslaat wéér coach: dramatische start komt Ayestarán duur te staan

Valencia ontslaat wéér coach: dramatische start komt Ayestarán duur te staan

20-09-2016 21:20
3

Valencia heeft geen halve maatregelen getroffen na de beroerde competitiestart dit seizoen. Trainer Pako Ayestarán is dinsdagavond op straat gezet, meldt de club uit de sinaasappelstad.

Valencia wacht na vier competitiewedstrijden nog op het eerste punt. De gevallen Spaanse grootmacht ging al onderuit tegen Las Palmas (2-4), Eibar (1-0), Real Betis (2-3) en Athletic de Bilbao (2-1). Ayestarán stond pas sinds maart aan het roer in het Mestalla, waar hij de ontslagen Gary Neville opvolgde. De 53-jarige Spanjaard tekende twee maanden later een tweejarig contract.

Ook Ayestarán is dus echter geen lang leven beschoren bij Valencia. Wie donderdag de honneurs waarneemt als de hekkensluiter van de Primera Division het in eigen huis opneemt tegen Deportivo Alavés is nog niet duidelijk. Ayestarán was eerder onder meer werkzaam als assistent van Rafael Benitez bij Liverpool en hoofdcoach van Maccabi Tel Aviv.

Valencia is het laatste jaar een waar trainerskerkhof. Net als Ayestarán hield eerder ook Neville het maar een paar maanden vol. De voormalige rechtsback van Manchester United werd in november aangesteld als opvolger van de Portugees Nuno, die ook zijn biezen al kon pakken door tegenvallende resultaten.