AZ geeft na dubbelslag Weghorst winst uit handen tegen Go Ahead Eagles

24-09-2016 22:37
17

AZ heeft een op het oog zekere overwinning tegen Go Ahead Eagles uit handen gegeven. Dankzij twee treffers van Wout Weghorst leek de formatie uit Alkmaar af te stevenen op de vijfde Eredivisie-zege op rij. Treffers van Sander Duits en Sam Hendriks gooien echter roet in het eten.

Na vijftig minuten spelen leek er in het AFAS Stadion werkelijk geen vuiltje aan de lucht voor de formatie van trainer John van den Brom. Voor de pauze had Weghorst de score geopend vanaf de stip. Lars Lambooij beging de overtreding. Weghorst - opnieuw verkozen boven Fred Friday - mikte raak vanaf de stip. Kort na de pauze scoorde de lange aanvaller opnieuw. Ditmaal was Iliass Bel Hassani de aangever.

Een kwartiertje na de 2-0 viel de aansluitingstreffer. Middenvelder Sander Duits schoot raak. Weghorst miste daarna diverse kansen en waar de AZ-fans bang voor begonnen te raken, gebeurde uiteindelijk in de 87e minuut. Doelman Sergio Rochet greep niet goed in bij een kopbal en invaller Hendriks was er snel bij om de gelijkmaker te maken. In blessuretijd kopte AZ-middenvelder Derrick Luckassen nog op de lat.