Karsdorp bij Oranje dankzij oud-trainer: 'Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan'

Karsdorp bij Oranje dankzij oud-trainer: 'Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan'

03-10-2016 14:25
2

Dat Rick Karsdorp zich maandagmiddag bij de selectie van het Nederlands elftal meldde, dankt hij voor een groot deel aan Fred Rutten. De oefenmeester turnde hem van een aanvallende middenvelder om in een rechtsback.

Karsdorp zat in eerste instantie allerminst te wachten op zijn nieuwe positie. "In het begin heb ik het heel moeilijk gehad. Ik wilde het niet", zegt de Feyenoorder tegen Voetbal International. "Ik heb mijn zaakwaarnemer opgebeld dat het gewoon niets voor mij is. Maar uiteindelijk gaf Rutten mij toch een goed gevoel bij Feyenoord. Op trainingen liet ik het ook zien. Toen kreeg ik mijn kans."

Het vervolg is bekend. Karsdorp ontpopte zich tot de vaste rechtsback van de Rotterdammers. Na een mindere fase, lijkt hij nu weer helemaal terug. "Ik heb tien jaar lang op nummer tien gespeeld. Dan nog geen eens twee jaar op rechtsback en dan is het wel heel bijzonder dat je wordt opgeroepen voor het Nederlands elftal. Zeker met dank aan Fred Rutten. Ik weet niet hoe hij het heeft gedaan, maar ik vind het knap. Hij heeft het uiteindelijk goed gezien."

Bij Oranje lijkt Karsdorp de strijd aan te moeten gaan met Joël Veltman. "Ik heb er één keer bijgezeten, en dat was eigenlijk onverwachts. Ik wil me gewoon laten zien. Laten zien dat ik goed kan voetballen, dat ik aanvallend goed in elkaar zit en dan is de keuze aan de bondscoach", aldus de rechtsback. "Als je acht wedstrijden wint en je bent de koploper van de Eredivisie, dan ga je hier met een heel goed gevoel hier naar toe."