'ADO blijft financiële zorgen houden ondanks aanwezigheid van Wang'

'ADO blijft financiële zorgen houden ondanks aanwezigheid van Wang'

07-10-2016 08:39
6

ADO Den Haag mag dankzij Wang Hui sinds jaren weer een positief eigen vermogen hebben, echter blijven de financiën in de Hofstad een zorgenkindje. De huidige nummer negen van de Eredivisie kan niet al te gekke dingen doen. ADO Den Haag krijgt het niet voor elkaar om de begroting sluitend te krijgen.

Dit seizoen heeft ADO een tekort van een half miljoen op het huidige budget (15,3 miljoen euro). Dat blijkt volgens het Algemeen Dagblad uit de kwartaalcijfers, die de gemeenteraad van Den Haag deze week heeft ontvangen. Het verlies is lager uitgevallen dan van tevoren gedacht, omdat ADO af zag van geplande investeringen.

De begroting is wel goedgekeurd. De Residentieclub blijft te maken hebben met een te dure huishouding. Financieel blijft er niet veel mogelijk. Het is ook niet gek dat ADO tot op het heden geen akkoord heeft met de spelers over de hoogte van de premies. Daarnaast is er de stadionhuur, die ADO niet in één keer wil of kan betalen. Daarover zijn gesprekken gaande met de gemeente.

Beter nieuws voor ADO is het positief eigen vermogen, dat waarschijnlijk door de aanwezigheid van Wang zal stijgen naar 1,6 miljoen euro.