Opluchting in Jupiler League: nieuw faillissement is bijna voorkomen

Opluchting in Jupiler League: nieuw faillissement is bijna voorkomen

07-10-2016 14:55
7

RKC Waalwijk lijkt van de ondergang te zijn gered. De gemeente Waalwijk zal waarschijnlijk instemmen met de verkoop van het stadion waardoor de Brabanders uit de financiële problemen zijn.

De Jupiler League-club heeft een projectontwikkelaar gevonden die bereid is drie miljoen euro te betalen, het eerste jaar geen huur vraagt en garant staat voor het onderhoud. "Het eerste jaar hoeven we geen huur te betalen omdat het voor PPO (de projectontwikkelaar, red.) belangrijk is om een gezonde huurder te hebben", zegt RKC-directeur Remco Oversier volgens het Brabants Dagblad.

Wedden

Meer odds

In de raadscommissie werd de zaak van RKC donderdag besproken. Oversier moest de raadsleden overtuigen. Van onverwachte huurverhogingen is geen sprake, verzekerde hij. "Ook als we promoveren blijft de huur hetzelfde."

De directeur lijkt in zijn opzet te zijn geslaagd. "Niks doen betekent faillissement en dan zal het verlies voor de gemeente nog groter zijn. Dus kunnen we niet anders dan kiezen voor afscheid nemen van RKC", aldus Christiaan Kuijten van de VVD over de verkoop van het stadion.