'Bloedvorm legt Belg geen windeieren: Atletico komt met nieuw voorstel'

'Bloedvorm legt Belg geen windeieren: Atletico komt met nieuw voorstel'

08-10-2016 17:20

Yannick Carrasco was vrijdagavond één van de uitblinkers van de Rode Duivels in hun eenvoudige zege (4-0) tegen Bosnië-Herzegovina. Niet verwonderlijk, want als vaste basisspeler maakte de vleugelspeler al heel wat indruk bij Atlético Madrid dit seizoen. Dat hebben de Madrilenen zelf ook gezien.

De Spaanse topclub is namelijk van plan om Carrasco een contractverlenging voor te schotelen, meldt AS. Op zich is dat nieuws behoorlijk opvallend, want de Belg tekende pas recent een nieuwe verbintenis tot 2020 in het Vicente Calderón. Door de goede prestaties van Carrasco en door het feit dat er kapers op de kust liggen (FC Barcelona bijvoorbeeld), vindt Atlético de huidige overeenkomst echter niet voldoende.

Vooral de afkoopclausule in het contract van De Rode Duivel zou te laag geschat worden. Voor 'slechts' veertig miljoen kan een andere club de speler wegkapen in Madrid. Daar willen de Colchoneros graag verandering in zien. Onlangs maakte Carrasco, die ook al scoorde in de Champions League-finale van vorig jaar, nog de winnende treffer in het CL-groepsduel met Bayern München (1-0).