Update: Spaanse bond bereidt pitch voor om Piqué alsnog te behouden

Update: Spaanse bond bereidt pitch voor om Piqué alsnog te behouden

11-10-2016 15:35
21

Gerard Pique stopt na het WK 2018 in Rusland als international van het Spaanse elftal. De verdediger van FC Barcelona is het zat dat hij steeds het middelpunt is van negatieve aandacht en heeft besloten er over twee jaar mee te stoppen.

"Het WK in Rusland is mijn laatste toernooi met de Spaanse nationale ploeg", vertelt de Spanjaard in Spaanse media. "Ik heb er goed over nagedacht, het is geen beslissing die ik zo maar even heb gemaakt." De verdediger kreeg de afgelopen week weer bakken kritiek over zich heen, omdat hij de onderkant van de mouwen van zijn Spaanse shirt knipte. Dit werd uitgelegd alsof de centrale verdediger niet de kleuren van de Spaanse vlag op zijn shirt wilde hebben.

"Grote onzin", countert Pique. "Ik knipte in m'n shirt omdat de mouwen te kort waren en het daarom niet lekker zat. Het is erg vermoeiend dat er altijd weer verhalen worden verzonnen. Ik weet wat ik gedaan heb en dat heb ik achter me gelaten."

Pique vervolgt: "Ik heb er alles aan gedaan om de meningen van mensen te veranderen, maar ik kan er niets meer tegen doen. Het gedoe met de mouwen was de druppel. Het is ze gelukt: ik ben niet meer gemotiveerd om voor het Spaanse elftal te spelen." De verdediger speelde tot dusver 83 interlands voor Spanje.

Update 15.25 uur: De RFEF, de Spaanse voetbalbond, bereidt een pitch voor om Gerard Piqué te overtuigen bij de Spaanse ploeg te blijven. De bond wil de verdediger koste wat kost behouden voor de nationale ploeg en hoopt dat Piqué zijn besluit om te stoppen wil herzien.