AZ zo goed als uitgeschakeld na Europese thuisnederlaag tegen Maccabi

20-10-2016 22:40
10

AZ heeft in eigen huis met 1-2 verloren van Maccabi Tel Aviv. De Israëliers kwamen op voorsprong, maar AZ kwam in de tweede helft langszij via Robert Mühren. Tien minuten voor tijd gaf AZ echter een punt uit handen.

AZ begon gelijk scherp aan het duel in Alkmaar. Al na vijf minuten was het Derrick Luckassen die via de lat over kopte. Later waren er ook kansen voor Illias Bel Hassani. Hij schoot achtereenvolgens in het zijnet en recht op de doelman. Uit het niets viel de 0-1 voor Maccabi Tel Aviv. Haris Međunjanin had een prachtassist in huis en via Ezequiel Scarione werd Sergio Rochet verschalkt.

De Alkmaarders waren beduusd van de tegentreffer. Mühren miste een enorme kans en even later kreeg Maccabi Tel Aviv geen strafschop, terwijl het daar wel recht op had. Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: AZ keek toe, terwijl Maccabi Tel Aviv het tempo bepaalde. Uit het niets kwam daar dan toch de treffer van Mühren, die een voorzet van Bel Hassani binnen kon werken. AZ kon nog geen tien minuten genieten van de gelijkmaker, want Eyal Golasa maakte snel de 1-2.

Door de nederlaag heeft AZ nu al weinig mogelijkheden om Europees te overwinteren. Zenit Sint-Petersburg is nog ongeslagen, terwijl Dundalk vier punten uit drie duels heeft. Maccabi Tel Aviv boekt in Alkmaar de eerste overwinning en AZ staat laatste, met één punt en een negatief doelsaldo van -6.