Willem II niet blij met Sol én Wiedemeijer: 'Vielen niet in ons voordeel uit'

Willem II niet blij met Sol én Wiedemeijer: 'Vielen niet in ons voordeel uit'

23-10-2016 08:16
16

Willem II-trainer Erwin van de Looi baalde stevig van de 0-1 nederlaag tegen FC Utrecht zaterdagavond. Sébastien Haller schonk de Domstedelingen in blessuretijd de overwinning.

Willem II speelde een uur met tien man na een rode kaart voor Fran Sol. "Het was weer een aparte wedstrijd, ook na de rode kaart. Voor de rode kaart deden we het prima", stelt Van de Looi voor de camera van FOX Sports. "FC Utrecht speelde zoals verwacht en daar speelden wij goed op in. Maar na een halfuur kun je alle mooie plannen weggooien en moet je overleven."

Daar leek Willem II in te slagen, tot blessuretijd. Van de Looi was niet blij met de natrappende Sol, maar ook scheidsrechter Reinold Wiedemeijer kon hem niet bekoren. "Het is een domme actie, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar hij wil hem echt niet hard raken. Hij verliest de bal en wil dan een overtreding maken. Over de arbitrage wil ik verder niets zeggen. Er waren meerdere discutabele momenten en die vielen allemaal niet in ons voordeel uit."

Ook Funso Ojo baalde van de actie van Sol. "Ik stond er vrij dicht op en ik had wel zoiets van daar kan hij wel rood voor geven. Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik denk dat het een rode kaart was. Dat doet hij niet slim."