'Lazio wil belangrijke schakel De Vrij verleiden met ontsnappingsclausule'

'Lazio wil belangrijke schakel De Vrij verleiden met ontsnappingsclausule'

01-11-2016 14:28
2

Stefan de Vrij gaat nog dit kalenderjaar zijn handtekening zetten onder een nieuw contract bij SS Lazio. Een vertrek is daarna vanwege een ontsnappingsclausule echter niet uitgesloten.

Dat meldt Il Tempo dinsdag. De Vrij miste een groot gedeelte van het vorige seizoen door een knieblessure. Deze jaargang leek hij het blessureleed achter zich te hebben gelaten, maar twee weken geleden ging het weer mis. De 24-jarige centrale verdediger brak op de training zijn middenvoetsbeentje en staat naar verluidt een maand aan de kant.

De Vrij had juist zijn rentree gemaakt in de selectie van het Nederlands elftal, maar ondanks alles ziet Lazio in hem een belangrijke schakel. Hij wordt dan ook beloond met een nieuw contract tot medio 2021. Zijn huidige verbintenis loopt over anderhalf jaar af. De voormalig Feyenoorder kan een forse salarisverhoging tegemoet zien: van 1,3 miljoen euro per jaar naar twee miljoen.

Daarnaast krijgt De Vrij een ontsnappingsclausule van naar verluidt 35 à veertig miljoen. Waarschijnlijk geldt die wel alleen voor buitenlandse clubs.