Feyenoord ziet dragende kracht wegvallen na gelijkspel in Europa League

03-11-2016 21:46
5

Een tegenvaller voor Feyenoord in Oekraïne. Brad Jones heeft in de Europa League-wedstrijd tegen Zorya Luhansk een bovenbeenblessure opgelopen en is voorlopig uit de roulatie.

Dat meldt Feyenoord donderdag, een klein uur na het laatste fluitsignaal in Odessa. Jones mist door de kwetsuur in elk geval de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die voor zondag op het programma staat. De Australische doelman maakte wél de negentig minuten vol tegen Zorya.

Jones zal behoudens zijn bovenbeenblessure gemengde gevoelens overhouden aan het Europa League-duel (1-1). Op slag van rust stopte hij een strafschop, maar kon hij de rebound van Rafael Forster niet onschadelijk maken.

De logische vervanger van Jones tegen Go Ahead is Pär Hansson. De Zweedse doelman is in principe de vierde keus achter Jones, Kenneth Vermeer en Warner Hahn, maar het trio is niet fit genoeg om in actie te komen. Giovanni van Bronckhorst heeft ook nog de talentvolle Justin Bijlow tot zijn beschikking.