Ajax neemt 'klassieke nummer 6' op proef: De opleiding is ongelooflijk goed

Ajax neemt 'klassieke nummer 6' op proef: "De opleiding is ongelooflijk goed"

05-11-2016 15:46
6

Felix Myhre kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn proefperiode bij Ajax. De Amsterdamse club testte de getalenteerde Noor van Ullern IF afgelopen week.

Myhre trainde vier dagen mee met Ajax A1 van trainer Aron Winter (foto) en sloot de week zaterdagavond af met de competitiewedstrijd tussen Ajax tegen Excelsior. De zeventienjarige middenvelder houdt er een goed gevoel aan over.

"Ik wilde vooral veel leren en het was fijn om kennis te maken met het snellere tempo en de manier van spelen", vertelt hij aan Ajax Showtime. "De opleiding van Ajax is ongelofelijk goed en het niveau van de spelers is heel hoog. Ik kende de spelers nog niet voordat ik enkele maanden geleden werd uitgenodigd voor de stage. Ik weet ook nog niet of er een tweede stage komt."

Myhre, die in Noorwegen al met de grote mannen meespeelt, vindt zichzelf een controlerende middenvelder. "Ik heb niet echt een voorbeeld, maar ben defensief goed, heb een goede techniek met de bal aan mijn voet en heb inzicht. Wat dat betreft ben ik ook wel een klassieker nummer zes. Ik moet wel werken aan mijn lange bal en schot."