Winterse transfer lonkt voor Odegaard: We zijn hem niet vergeten

Winterse transfer lonkt voor Odegaard: "We zijn hem niet vergeten"

08-11-2016 18:26
5

Martin Odegaard staat voor een vertrek bij Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad komt hij niet in aanmerking voor speelminuten in het eerste, maar Stade Rennes biedt mogelijk uitkomst.

De Franse club heeft Odegaard op de korrel om in de winterstop over te nemen. Dat bevestigt technisch adviseur Mikaël Silvestre van Rennes. "We zijn hem niet vergeten en gaan in januari opnieuw kijken of er een kans is om hem te halen", aldus de oud-verdediger van Manchester United en Arsenal in Franse media.

Rennes wilde Odegaard in de zomerse transferperiode al naar Frankrijk halen, maar de regels van de FIFA, die voorschrijven dat spelers onder de achttien jaar niet verhuurd mogen worden, vormden een struikelblok. In januari komt het er mogelijk alsnog van. Op 17 december viert Odegaard zijn achttiende verjaardag.

Het Noorse toptalent staat sinds januari 2015 onder contract bij Real Madrid, maar moet het doen met wedstrijden in Castilla, het tweede elftal. De teller staat op welgeteld één officieel optreden in de hoofdmacht van Real. Eerder werd Borussia Mönchengladbach aan Odegaard gelinkt.