'Laat Gudelj rondjes lopen tot in de eeuwigheid, in zijn dooie eentje'

'Laat Gudelj rondjes lopen tot in de eeuwigheid, in zijn dooie eentje'

09-11-2016 09:09
40

Algemeen Dagblad-columnist Sjoerd Mossou hoopt dat Ajax in de winterstop géén medewerking verleent aan een vertrek van Nemanja Gudelj. De Servische middenvelder, die in de clinch ligt met zijn werkgever, moet maar in zijn eigen sop gaar koken, schrijft hij woensdag. 

Afgelopen week liet Gudelj aan trainer Peter Bosz weten dat hij het niet langer kon opbrengen om op de bank te zitten. Zaakwaarnemer Vlado Lemic lijkt het brein te zijn achter de actie van zijn cliënt. Een transfer in januari lijkt het doel, maar Ajax zou er goed aan doen om Gudelj vooral aan zijn contract te houden, aldus Mossou. 

'Als een van de weinige clubs in Europa heeft Ajax helemaal geen geld nodig, namelijk. Het kan Gudelj prima missen op het veld, want Bosz verzuipt in de middenvelders. Het heeft zelfs een professioneel beloftenteam waar Gudelj naartoe kan worden verbannen, om daar vervolgens twee jaar lang verplicht op de bank te gaan zitten. Tot arbeidsrechtelijke problemen zal dat vermoedelijk niet snel leiden: Gudelj besloot nota bene zélf om te staken', beargumenteert Mossou.

'Er is kortom geen enkele aanleiding tot mededogen. De oplossing is heel simpel: Ajax moet de vraagprijs alleen maar verhogen, in plaats van verlagen. Het moet er werkelijk alles aan doen om Gudelj deze winter juist niét te verkopen, hoe mooi ook het bod van pakweg Sunderland of HSV', vervolgt hij.

'Ajax moet niet alleen de poot stijf houden, het heeft alle recht om het spel zó hard te spelen, dat het definitief zijn blote harige ballen laat zien aan alle muitende voetballers en zaakwaarnemers die er zijn in de wereld. Laat Gudelj rondjes lopen tot in de eeuwigheid, in zijn dooie eentje, net zolang totdat alleen NAC nog interesse heeft. Geen genade.'

Lees ook: 'Lemic en Gudelj drukken transfersom en steken overwaarde in eigen zak'