'Lemic en Gudelj drukken transfersom en steken overwaarde in eigen zak'

'Lemic en Gudelj drukken transfersom en steken overwaarde in eigen zak'

07-11-2016 07:25
17

Niet Nemanja Gudelj zelf, maar de invloedrijke zaakwaarnemer Vlado Lemic is de regisseur van de rel met Ajax. Alles om een winterse transfer - voor verlaagd tarief - voor elkaar te boksen.

Dat schrijft Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, maandag. Lemic heeft Gudelj 'de wapens aangedragen' om het spel vuil te spelen. Op die manier willen speler en agent een breuk forceren en in januari wegkomen uit Amsterdam. De voornaamste reden om het zo te spelen: Ajax kan het zich niet permitteren dat Gudelj, die miljoenen vertegenwoordigt, steeds minder waard wordt. Een transfer is daardoor voor alle partijen de beste oplossing.

Door zijn actie is zijn transferwaarde al flink gezakt, weet de krant. 'Met het aansturen op een snelle breuk proberen Lemic en Gudelj de transfersom te drukken en de overwaarde in eigen zak te steken', stelt Driessen onomwonden vast. 'Hij heeft ongetwijfeld aspirant-kopers klaar staan. Gudelj’s spel mag volgens Bosz niet voldoende zijn voor een basisplaats; veel andere clubs in Europa zijn bereid een vermogen te betalen voor iemand die verdedigende en aanvallende middenvelder kan spelen.'

Lees ook: 'Reactie Bosz de druppel voor Gudelj'