'Reactie Bosz de druppel: sociale vaardigheden Ajax-coach schieten tekort'

'Reactie Bosz de druppel: sociale vaardigheden Ajax-coach schieten tekort'

07-11-2016 07:14
54

Nemanja Gudelj heeft bewust de confrontatie gezocht met trainer Peter Bosz en de clubleiding van Ajax. Na Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Kenny Tete is de 24-jarige Serviër de volgende die in januari wil vertrekken bij de Amsterdammers.

Dat meldt De Telegraaf. Gudelj gaf in aanloop naar het treffen met AZ (2-2) aan dat hij het mentaal niet kan opbrengen om op de bank te zitten, waarna hij uit de selectie werd gezet. De middenvelder is geïrriteerd dat hij nog nooit samen met Hakim Ziyech op één middenveld speelde, terwijl Davy Klaassen al weken niet in zijn beste vorm verkeert.

'Op deze manier een breuk forceren, past niet bij de vaak geroemde voorbeeldprof Gudelj. En dus is het aannemelijk dat de ervaren zaakwaarnemer Vlado Lemic om de hoek kwam kijken en de vertrekstrategie bepaalde', schrijft De Telegraaf. Betrokkenen laten aan de ochtendkrant weten dat de sociale vaardigheden van Bosz bovendien tekort zijn geschoten.

Gudelj gaf voor Celta de Vigo al aan op de tribune te willen plaatsnemen, maar hield dat op verzoek van Bosz binnenskamers. Dat de coach geen antwoord kon geven op de vraag wat hij moest verbeteren, was voor Gudelj evenwel de druppel. Bosz gaf enkel te kennen dat hij 'niet ging wisselen, omdat de resultaten goed waren'.

Lees ook: 'Lemic en Gudelj spelen vuil spel'