Engelsen linken Van Ginkel aan Eredivisie-move: 'Verhuur ligt voor de hand'

Engelsen linken Van Ginkel aan Eredivisie-move: 'Verhuur ligt voor de hand'

09-11-2016 09:47
17

De kans is groot dat Marco van Ginkel in januari wéér verhuurd wordt door Chelsea. De Nederlandse middenvelder is net hersteld van een knieblessure en doet momenteel spelritme op bij de beloftenploeg van de Premier League-grootmacht. 

Van Ginkel (23) speelde dinsdag negentig minuten mee tijdens een duel met Oxford. Boulevardkrant The Sun schrijft dat Chelsea de oud-speler van Vitesse tot januari wil laten meedraven bij de beloften. Daarna is het de bedoeling dat Van Ginkel bij een andere club speelminuten gaat maken.

PSV zou wederom in de markt zijn om de dynamische middenvelder te huren. Een jaar geleden deden de Eindhovenaren ook al zaken met Chelsea. In dertien duels namens PSV scoorde Van Ginkel liefst acht keer. Hij bekroonde zijn uitstekende tweede seizoenshelft met het winnen van de landstitel. 

"Het is nu de bedoeling dat Marco wedstrijdfit wordt. Zijn blessure was niet heel ernstig", citeert The Sun Adi Viveash, manager van de Chelsea-beloften. "Van Ginkel wil in januari zo fit mogelijk zijn, ik kan me voorstellen dat hij daarna graag elke week op het hoogste niveau wil spelen. Ik denk dat een verhuur voor de hand ligt." In september 2014 werd Van Ginkel door The Blues gestald bij AC Milan. Daarna speelde hij een halfjaar op huurbasis voor Stoke City.