NAC kijkt met belangstelling naar ontplofte Ajax-situatie: 'Meevaller'

NAC kijkt met belangstelling naar ontplofte Ajax-situatie: 'Meevaller'

10-11-2016 08:07
4

Met grote interesse volgt NAC Breda de inmiddels ontplofte situatie tussen Ajax en Nemanja Gudelj. De club uit Breda kan flink verdienen aan een transfer van de Servische middenvelder. Gudelj was van 2009 tot 2013 actief voor NAC.

Gudelj werd door Ajax uit de selectie gezet omdat hij niet meer kan leven met zijn reserverol. Daarmee stuurt hij aan op een vertrek. NAC kan de centjes goed gebruiken en hoopt dan ook dat Gudelj een transfer gaat maken. "Het zou een prettige meevaller zijn", zegt algemeen directeur Justin Goetzee tegen BN De Stem. "We houden het in de gaten, maar zijn er niet dagelijks mee bezig. Wij bemoeien ons nergens mee. Het enige dat we doen, is alle spelers in de gaten houden die in de jeugd van NAC hebben gespeeld."

Gudelj maakte in 2013 voor een bedrag van 2,3 miljoen euro de overstap van NAC naar AZ. De club uit Breda heeft eenmalig een doorverkooppercentage van vijf procent bedongen. Toen Ajax in 2015 zes miljoen euro aan AZ overmaakte, cashte NAC maar liefst zes ton. Inclusief doorverkooppercentage, solidariteitsbijdrage en opleidingsvergoeding.

Die solidariteitsbijdrage kan er nu voor zorgen dat NAC opnieuw garen spint bij een transfer van Gudelj. Het kan de club uit Breda in het meest gunstige geval een half miljoen euro opleveren, weet de ochtendkrant. Dat bedrag is in Breda hard nodig om het begrotingstekort van zeven ton op te kunnen vangen.