Nieuwe Santos-kwestie voor Faber bij Groningen: Ik stel de beste spelers op

Nieuwe Santos-kwestie voor Faber bij Groningen: "Ik stel de beste spelers op"

10-11-2016 08:36
5

Hans Hateboer heeft bij FC Groningen kenbaar gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen. Voor trainer Ernest Faber betekent dat eenzelfde situatie als met Christian Santos vorig jaar bij NEC.

De Venezolaan maakte toen ook bekend na het seizoen transfervrij te vertrekken en dat zorgde voor een conflict tussen Faber en de clubleiding van NEC. De leiding eiste dat Santos niet meer opgesteld zou worden, maar Faber wilde de topschutter gewoon inzetten en zal dat standpunt ook wat Hateboer betreft innemen.

"Ik stel mijn beste spelers op", zegt de Groningen-coach in gesprek met Dagblad van het Noorden. "Dat Hans eventueel transfervrij de deur uitloopt, is inherent aan betaald voetbal en staat los van mijn keuzes."

Hateboer is niet bang dat hij door zijn besluit zijn basisplaats bij Groningen gaat kwijtraken. "Misschien is het een risico, maar jongens als Rasmus Lindgren en Michael de Leeuw zaten in een soortgelijke situatie en bleven gewoon spelen", aldus de verdediger, die droomt van een avontuur in Engeland of Duitsland. "Nee, sc Heerenveen hoeft niet te bellen."