Winterse transfer naar Eredivisie-topclub een optie: Moet wel verbetering zijn

Winterse transfer naar Eredivisie-topclub een optie: "Moet wel verbetering zijn"

09-11-2016 18:44
8

Hans Hateboer heeft besloten zijn aflopende contract bij FC Groningen niet te verlengen en is daarmee na dit seizoen transfervrij, maar de verdediger sluit niet uit in de winter al de deur achter zich dicht te trekken in het Noordlease Stadion.

"Ik wil weg uit de vertrouwde omgeving. Het lijkt me geweldig om in Engeland of Duitsland te spelen", zegt de 22-jarige Hateboer in gesprek met FOX Sports. "Ik kan wel heel hard roepen dat ik naar de Premier League of Bundesliga wil, maar als ze daar niet op je zitten te wachten… We zien wel wat er komt. Als het in de winter niet is, dan aan het eind van het seizoen."

De verdediger voegt daar snel aan toe: "Ik wil niet per se in de winter weg, hoor. Absoluut niet. Maar het is wel een optie. En als Groningen wat wil verdienen, is dat voor hen ook een stuk interessanter." Ook een binnenlandse transfer behoort voor Hateboer tot de opties. "Dan moet het wel echt een verbetering zijn ten opzichte van Groningen. De clubs bovenin zijn op mijn plek goed bezet en dan moeten ze je ook nog willen."