Teleurgesteld over uitspraak Mourinho: 200 belletjes per jaar van spelers

Teleurgesteld over uitspraak Mourinho: "200 belletjes per jaar van spelers"

10-11-2016 10:28

De Engelse spelersvakbond maakt zich zorgen over het gebrek aan empathie bij Manchester United-manager José Mourinho, die zich onlangs kritisch uitliet over verdedigers Luke Shaw en Chris Smalling.

De twee spelers meldden zich geblesseerd af voor het duel met Swansea City en Mourinho zei vervolgens dat hij alleen spelers wil die door de pijn heen willen bijten voor hun team. "Ik was daar teleurgesteld over, zeker omdat ik die twee spelers hoog heb zitten', zegt Gordon Taylor, directeur van de Engelse spelersvakbod, tegen Sky Sports.

"Soms moet een manager ook een psycholoog zijn, en een raadgever, want je kunt niet iedereen in een team hetzelfde behandelen. Iedere manager moet dat weten. Elke speler is anders."

Taylor neemt Gary Speed, de Wales-bondscoach die in 2011 zelfmoord pleegde, als voorbeeld. "Iemand kan overkomen alsof hij alles onder controle heeft, alsof hij geen problemen heeft, maar de realiteit is anders. Dat is ook waarom wij 24 uur per dag beschikbaar zijn voor raad en adviezen voor spelers. We krijgen zo'n tweehonderd belletjes per jaar naar die service, omdat een speler uit het team ligt, of geblesseerd is. Het is een korte termijn-carrière en we zijn allemaal mensen."