'Messi slaat contractvoorstel af en zorgt voor grote schok in Barcelona'

'Messi slaat contractvoorstel af en zorgt voor grote schok in Barcelona'

14-11-2016 11:42
21

Het is niet zeker dat Lionel Messi ook na de zomer van 2018 in Camp Nou speelt. De Argentijn heeft een contractvoorstel van FC Barcelona van tafel geveegd.

Dat meldt Marca. De Spaanse sportkrant meldt dat Messi die knoop in juli al heeft doorgehakt. De afgeslagen aanbieding zou voor een schok hebben gezorgd binnen Barça. Josep Maria Bartomeu, voorzitter van de Catalaanse grootmacht, moest zelfs alle zeilen bijzetten om iedereen rustig te houden in Camp Nou.

Messi is niet van plan om weer tussentijds te verlengen en wacht tot het einde van zijn contract, in de zomer van 2018, voor het nemen van een besluit over zijn toekomst. Het is geen geheim dat hij aan het einde van zijn carrière wil terugkeren naar Argentinië, naar zijn oude club Newell's Old Boys.

De gesprekken tussen Messi (29) en Barça liggen nu stil. Bartomeu zou hem hebben gevraagd nog eens goed na te denken over het besluit en hoopt op een 'Argentinië-scenario'; dat Messi terugkomt op een eerdere beslissing. In het huidige contract van de superster staat een ontsnappingsclausule van 250 miljoen. In mei 2014 verlengde hij voor de zevende en voorlopig laatste keer bij Barça.