Twente benoemt nieuwe collega Van Halst en heeft directie rond: 'Ik ben vereerd'

Twente benoemt nieuwe collega Van Halst en heeft directie rond: 'Ik ben vereerd'

15-11-2016 07:24

FC Twente heeft een opvolger voor interim-directeur Onno Jacobs aangesteld. De vijftigjarige Erik Velderman is in Enschede de nieuwe financieel en operationeel directeur. Hij vormt vanaf januari samen met Jan van Halst de directie van de club.

De Tukkers halen met Velderman een directeur in huis die ervaring heeft in het bedrijfsleven op het gebied van financiën en operations. "Ook met het werken in een publiek/private omgeving is hij vertrouwd door zijn ervaring bij NUON, de NS en NedTrain", zegt Jan Schutrups, voorzitter van de raad van commissarissen van Twente, op de website van de Tukkers.

Wedden

Meer odds

Schutrups vervolgt: "Wij hebben de overtuiging dat hij de juiste man op de juiste plek is om de komende periode, in hechte samenwerking met Jan van Halst, verder te werken aan het financiële, operationele en sportieve herstel van FC Twente."

Velderman werkt vanaf 2010 als financieel directeur bij Volker Wessels Telecom. Daarvoor bekleedde de Hengeloër dezelfde functie bij NS/NedTrain en had hij diverse functies bij NUON, Arcadis en PricewaterhouseCoopers.

"Ik ben supergemotiveerd en vereerd om bij deze mooie club aan het werk te mogen gaan", laat Velderman weten. "FC Twente moet op bedrijfsmatig vlak, net als op sportief vlak, terug naar de subtop. Zo’n mooie club moet de waarden van Twente vertegenwoordigen en een voorbeeldfunctie innemen."