Hoofdrollen voor Zivkovic en Jurjus bij mogelijk sluitstuk van Langeler-regime

15-11-2016 20:21
7

Jong Oranje heeft dinsdagavond met 1-1 gelijksgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Op De Vijverberg, het stadion van Jupiler League-ploeg De Graafschap, was Richairo Zivkovic trefzeker tijdens het oefenduel.

Bondscoach Art Langer begon met onder meer Hidde Jurjus, Wesley Hoedt, Jairo Riedewald, Richairo Zivkovic en Joris van Overeem in de basisopstelling. De eerste helft was vermakelijk. Zowel Oranje als Portugal kreeg voldoende kansen op de openingstreffer. Het waren uiteindelijk de Portugezen die voor het oog van 11.500 aanwezige fans de 0-1 maakten. Iuri Medeiros schoot raak uit een vrije trap.

Nog voor rust werd het gelijk. De mee opgestoomde back Thomas Ouwejan (AZ) werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter van dienst legde de bal op de stip. Zivkovic mocht aanleggen en faalde niet. Na rust werd er volop gewisseld bij beide teams. Onder meer Damian van Bruggen (PSV), Denzel Dumfries (Sparta), Terry Lartey (Ajax) en Vincent Vermeij (Heracles Almelo) kwamen in de ploeg. In de absolute slotfase was het aan een paar saves van Jurjus te danken dat het duel in een remise eindigde.

Voor Langeler was het mogelijk zijn laatste wedstrijd als trainer van Jong Oranje. Volgens afspraak stond het hoofd jeugdopleiding van PSV vier interlands aan het roer. Eerder deze week zei Langeler dat hij interesse heeft om langer aan te blijven bij de KNVB.