Hateboer-transfer lijkt serieuze optie: Misschien nog wat geld voor hem krijgen

Hateboer-transfer lijkt serieuze optie: "Misschien nog wat geld voor hem krijgen"

16-11-2016 10:44
1

FC Groningen-trainer Ernest Faber houdt er rekening mee dat hij na de winterstop niet meer kan beschikken over Hans Hateboer. De coach zou begrijpen als de club de verdediger in de verkoop zet.

Hateboer maakte onlangs bekend dat hij zijn aflopende contract bij FC Groningen niet gaat verlengen. Om nog wat aan hem te verdienen, moet de club hem in januari verkopen. "Ik kan me voorstellen dat de club meewerkt aan een transfer omdat FC Groningen dan misschien nog wat geld voor hem krijgt", zegt Faber in Voetbal International. "Maar er moeten zich wel eerst clubs melden. En dan moeten wij bekijken of we zijn vertrek intern kunnen opvangen of een vervanger aantrekken."

Gevolgen voor de basisplaats van Hateboer heeft zijn mededeling dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt niet. "Ik kijk naar hoe de spelers trainen en welke jongens ik nodig heb in de wedstrijden. Als Hans zijn werk goed doet en er vol voor blijft gaan, dan stel ik hem op. De beste elf moeten spelen en ik heb de vrijheid die nodig is om de juiste opstelling te bepalen. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat Hans in de winterstop vertrekt", aldus Faber.