'Mourinho heeft zeer slecht nieuws voor Everton, Koeman én Memphis'

'Mourinho heeft zeer slecht nieuws voor Everton, Koeman én Memphis'

17-11-2016 09:04
9

Een forse tegenvaller voor Everton en manager Ronald Koeman. Manchester United wil niet meewerken aan een vertrek van Memphis Depay naar Goodison Park.

Dat meldt The Daily Mirror donderdag. Koeman hoopte Memphis in januari op huurbasis te kunnen overnemen. "Een speler met dreiging. Ik zou hem er wel bij willen hebben", liet hij onlangs weten bij De Tafel van Kees. Hoewel de vleugelaanvaller geen toekomst heeft bij Manchester United, steekt manager José Mourinho echter een stokje voor een binnenlandse transfer. 

De Portugees is bang dat United er spijt van krijgt als Memphis naar een Premier League-rivaal vertrekt. De Oranje-international, die zondag twee keer scoorde in het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, leek zelf ook de voorkeur te hebben voor een overstap naar Everton, maar moet zich nu dus richten op een verhuur aan een buitenlandse club.

Galatasaray en Fenerbahçe lijken de beste papieren te hebben. Bij beide Turkse topclubs staat bovendien een Nederlander aan het roer met respectievelijk Jan Olde Riekerink en Dick Advocaat.