Overmars bevestigt op gang komende interesse: Dan tien, twaalf clubs op tribune

Overmars bevestigt op gang komende interesse: "Dan tien, twaalf clubs op tribune"

18-11-2016 19:31
11

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, bevestigt dat er veel interesse op gang begint te komen in Kasper Dolberg. De Deen beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in Amsterdam.

"Die volgen hem wel", zegt Overmars over de interesse van topclubs in de jonge spits. tegen Ajax TV. "Maar tegenwoordig, als er goede spelers doorbreken, dan zit de hele wereld erachteraan. En al die grote clubs hebben heel veel geld en dat wordt alleen maar meer. Als er dan een topspits opduikt, zitten er wel tien, twaalf clubs elke week op de tribune. Maar gelukkig hebben we een maandje of acht geleden nog een nieuw contract getekend."

Dolberg ligt daardoor nog tot medio 2021 vast bij Ajax. "Ik ben niet bang voor een snel vertrek", zegt Overmars. "Hij is veel te jong om naar het buitenland te gaan en moet eerst een paar jaar hier voetballen. Het gaat om presteren over een langere periode. Niet vier, vijf goals in de Eredivisie, maar maak er eerst maar eens twintig elk jaar. De aftrap is geweest, maar hij moet nog even door. Vlieguren maken, ja", aldus de directeur voetbalzaken.