'Promes mag hopen op winterse droomtransfer naar Premier League-koploper'

'Promes mag hopen op winterse droomtransfer naar Premier League-koploper'

20-11-2016 16:28
8

Quincy Promes staat mogelijk voor een droomtransfer naar de Premier League. Liverpool bekijkt de mogelijkheid om de aanvaller van Spartak Moskou in januari over te nemen.

Dat meldt de Liverpool Echo zondag. Promes staat op het lijstje van manager Jürgen Klopp, die op zoek is naar meer aanvallende opties voor de tweede seizoenshelft. Danny Ings staat de rest van het seizoen buitenspel met een knieblessure, terwijl clubtopscorer Sadio Mané ongeveer een maand ontbreekt door de Afrika Cup.

Promes zou kandidaat zijn om die leegte te vullen op Anfield. De 24-jarige international van het Nederlands elftal maakt wekelijks indruk bij Spartak Moskou. De teller staat na 71 wedstrijden op 36 doelpunten, nadat hij in de zomer van 2014 overkwam van FC Twente. Dit seizoen scoorde Promes vijf keer in negen competitieduels.

Als Liverpool besluit de belangstelling te concretiseren, wordt het nog een heidens karwei om Promes los te weken uit Moskou. Hij heeft een contract tot de zomer van 2021 én een prijskaartje van een slordige 32 miljoen euro. Liverpool volgt naar verluidt ook Sardar Azmoun van FK Rostov.