Genk ontvangt miljoenenbod uit Leicester en lijkt ook Ajax-target kwijt te raken

Genk ontvangt miljoenenbod uit Leicester en lijkt ook Ajax-target kwijt te raken

21-11-2016 14:28
2

Genk heeft twee bijzonder interessante spelers op de loonlijst staan. Het gaat om Leon Bailey, die afgelopen zomer nog werd begeerd door Ajax, en Wilfred Ndidi. Er is een - voor Belgische begrippen - monsterbod door Leicester City uitgebracht op Ndidi.

Het Laatste Nieuws meldt dat Genk een bod van achttien miljoen euro heeft ontvangen op de middenvelder. Dat bedrag kan via bonussen zelfs nog oplopen tot 21 miljoen euro. Genk wil de middenvelder liever niet laten gaan, maar met zo'n geboden bedrag wordt het moeilijk. Dat beseft ook technisch directeur Dimitri De Condé. "De vraag naar hen is enorm", vertelt hij.

De Condé weet dat Ndidi niet de enige speler is waarvoor er veel interesse is. Ook voormalig Ajax-target Bailey mag weg bij een torenhoge aanbieding. "We gaan ervoor knokken om hen tot het einde van dit seizoen hier te houden. Maar als er een megabod komt dat naar Belgische normen niet te weigeren is en de jongens voelen zich ook klaar voor een stap hogerop, dan is het heel moeilijk om hen te houden."

"In de categorie onder de twintig jaar behoren die jongens tot de absolute toptalenten, dus een bedrag tussen 20 en 25 miljoen vind ik zeker gerechtvaardigd", zegt De Condé. "In een ideaal scenario bereiken wij in januari al een akkoord met de geïnteresseerde clubs, maar doen de jongens wel hier het seizoen uit. Als dat niet kan, is het mijn taak om klaar te staan met een alternatief."