'Dante Rigo of Sam Lammers. Waarom niet? Dat is ook gebeurd met Aissati'

'Dante Rigo of Sam Lammers. Waarom niet? Dat is ook gebeurd met Aissati'

22-11-2016 07:37
9

Phillip Cocu heeft niet veel tijd om na het debacle van zaterdag tegen Willem II (0-0) zijn elftal weer op de rails te krijgen. Voor PSV wacht woensdag Atletico Madrid in de Champions League Wat moet de oefenmeester van de geplaagde Eindhovenaren doen om in Spanje beter voor de dag te komen dan in Tilburg?

Aad de Mos pleit voor vers bloed. "Ik zou wel één van de jongeren willen proberen tegen Atletico", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Zoals Dante Rigo, die het erg goed doet bij Jong PSV. Of Sam Lammers. Waarom niet? Dat is ook gebeurd met Aissati. Je hoeft ze niet meteen in de basis te zetten, maar het is goed om de groep te laten voelen dat er jonge jongens zijn die aan de weg timmeren. Verder moet je zo dicht mogelijk bij jezelf blijven."

René van de Kerkhof vindt de huidige situatie van PSV een lastige. "Als ik het wist, was ik trainer geworden", aldus de oud-voetballer. "In onze tijd speelden we ook wel eens slecht, maar maanden? Het wordt nu met de week minder. Er is er niet eentje die echt in vorm is en aan inzet ontbreekt het ook nog wel eens. Ramselaar is momenteel de beste en hij komt pas net kijken."

Van de Kerkhof heeft de meeste zorgen over de voorhoede van PSV. "Achterin zit het wel goed, maar voorin is er geen houvast. Mijn oplossing? Pereiro naast Luuk de Jong in de spits zetten, Narsingh op rechts en Bergwijn op links."