Hyballa: Ben laatste drie maanden door een stuk of vijf zaakwaarnemers gebeld

Hyballa: "Ben laatste drie maanden door een stuk of vijf zaakwaarnemers gebeld"

26-11-2016 15:27

NEC gaat zich in de winterstop begeven in de transfermarkt. Trainer Peter Hyballa zegt blij te zijn dat hij nu met de nieuwe technisch manager Edwin de Kruijff kan sparren over aanstaande transfers.

"De laatste drie maanden ben ik dagelijks door een stuk of vijf zaakwaarnemers gebeld", zegt Hyballa in gesprek met de Gelderlander. "Dat worden er nu twee en die kan ik dan doorverwijzen naar Edwin. Ik heb de laatste tijd geprobeerd het zo goed mogelijk in te vullen, maar het is te veel om er bij te doen als trainer."

Mede door het halen van versterkingen in januari moet NEC dit seizoen degradatie zien te ontlopen. "NEC heeft niet degraderen als doel", zegt Hyballa. "De druk voel ik vanaf de eerste dag. Je weet dan dat je niet vaak zult winnen. Als je dan depressief wordt of het geloof verliest, dan ben je weg. Dat zal bij mij nooit gebeuren. Ik ben er ook van overtuigd dat we iets kunnen halen tegen Twente. Dat is een goed team, dat acht wedstrijden op rij niet heeft verloren. Maar het is niet makkelijk hier bij ons te winnen."