Achttienjarige spits zorgt voor primeur en loodst NEC uit degradatiezone

Achttienjarige spits zorgt voor primeur en loodst NEC uit degradatiezone

26-11-2016 22:35
1

NEC heeft zaterdagavond een cruciale thuiszege geboekt op FC Twente. Door de 3-2 overwinning klimt het team van trainer Peter Hyballa uit de degradatiezone, van plek zestien naar plek twaalf. Jay-Roy Grot was in Nijmegen de grote man met twee treffers. 

De achttienjarige Grot, een spits uit de eigen opleiding, knalde in de 27e en de 35e minuut raak. Zijn eerste treffer ontstond na een prima tegenaanvaller, bij zijn tweede goal kwam wat meer geluk kijken. Een Twente-verdediger veranderde het schot van de tiener van richting, waardoor doelman Nick Marsman kansloos was. Grot is de jongste NEC-speler ooit die twee keer weet te scoren in één Eredivisie-duel. 

Twente speelde in de eerste helft helemaal niet slecht, maar het tempo lag veel te laag bij de gasten. Na de pauze moest er dan ook uit een ander vaatje getapt worden. De snelle aansluitingstreffer van Enes Ünal - hij is nu met negen treffers topscorer van de Eredivisie - kwam dan ook goed uit. Binnen het uur werd het echter 3-1. Dario Dumic schoot vanaf de rand van het strafschopgebied fraai raak in de korte hoek. Twente ging weer geloven in een punt nadat Mikael Dyrestam zijn eigen doelman had gepasseerd, maar gescoord werd er niet meer. De laatste Eredivisie-zege van NEC dateerde van 1 oktober.