AZ-verdediger kondigt transfer aan: 'Ik moet echt iets anders gaan zoeken'

AZ-verdediger kondigt transfer aan: 'Ik moet echt iets anders gaan zoeken'

28-11-2016 10:07
7

Mattias Johansson gaat definitief vertrekken bij AZ. De Zweedse back is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het contract van Johansson loopt in de zomer van 2017 af. 

"Ik ga vertrekken. Ik heb mijn contract vorig jaar al eens verlengd, maar denk dat ik na vijf seizoenen bij AZ toch echt iets anders moet gaan zoeken", liet de 23-jarige vleugelverdediger na afloop van AZ-Heracles Almelo (5-1) aan AZ Fanpage weten. 

Wat zijn volgende bestemming is? Daar kan hij nog niets over zeggen. "Dat zijn dingen voor mijn zaakwaarnemer. Ik wil me focussen op mijn spel en de wedstrijden met AZ. Als ik me bezig ga houden met randzaken, komt dat dit alles niet ten goede."

Als AZ nog iets wil verdienen aan Johansson, zal de club hem moeten verkopen in de winter. Een transfer in januari heeft niet perse zijn voorkeur. "Dat hangt ervan af wat AZ wil. Het is niet zo dat ik snel mijn spullen wil pakken. Tegenwoordig is het ook heel normaal om ergens een voorcontract te ondertekenen. We zullen zien wat er op mijn pad komt. Als het maar goed is voor mij én AZ."