Sinkgraven: Dat idee is werkelijk nog geen moment bij me opgekomen...

Sinkgraven: "Dat idee is werkelijk nog geen moment bij me opgekomen..."

29-11-2016 12:25
41

Daley Sinkgraven wordt 'helemaal gek' als hij het Nederlands elftal haalt als linksback. Dat vertelt de 21-jarige linksback in gesprek met magazine Voetbal Inside. 

"Dan word ik helemaal gek... Dat idee is werkelijk nog geen moment bij me opgekomen...", steekt de jongeling van wal. "Jetro Willems vult de linksbackpositie bij PSV op een andere manier in dan ik. Net als Terence Kongolo bij Feyenoor, hij komt uit het centrum van de verdediging."

"Zo zie je dat meerdere wegen naar de linkbackpositie leiden. Voorheen werd er wel geringschattend over een links- of rechtsback gedaan, maar internationaal zie je dat die posities steeds belangrijker worden", vervolgt Sinkgraven, die tot voor kort altijd als aanvallende middenvelder werd ingezet. Een 'carrièrebepalende move' vindt-ie z'n nieuwe positie in het Ajax-elftal niet.

"Nou nee... Dat vind ik nog een beetje vroeg om te zeggen. Ik ben van nature nog steeds een middenvelder. Dat blijft mijn lievelingspositie. Dus om nou te zeggen dat ik voortaan alleen als linksback inzetbaar ben, dat gaat me een beetje te ver. Zo denk ik in ieder geval niet."