'Wang ontvangt dagvaarding van ADO Den Haag: nieuw hoofdstuk in soap'

'Wang ontvangt dagvaarding van ADO Den Haag: nieuw hoofdstuk in soap'

29-11-2016 20:06
17

ADO Den Haag heeft dinsdag bij de ingelaste vergadering aandeelhouders een dagvaarding overhandigd aan vertegenwoordigers van United Vansen. Grootaandeelhouder Hui Wang was niet aanwezig, maar een advocaat van de firma NautaDutilh overhandigde namens ADO een brief aan zoon Terry Wang en beoogd directeur Lee Zheng.

Dat meldt Voetbal International. In de brief wordt United Vansen in gebreke gesteld omdat het bedrijf niet aan de betalingsverplichtingen voldoet. De dagvaarding wordt ook in China overhandigd aan het bedrijf dat 98 procent van alle aandelen in bezit heeft. Het was volgens VI 'slechts één aspect' van een turbulente vergadering. Namens Wang werd daarbij het onmiddelijke aftreden geëist van commissarissen Martin Toet en Kees Jansma, die vervangen zullen worden door twee van Wangs eigen mensen.

Nadat de Chinese eigenaren het vertrek van Toet en Jansma eisten, hebben mede-commisarissen Wim Deetman en Martin uit protest de vergadering verlaten. De situatie is bij ADO allesbehalve vriendelijk nu de club in de financiële problemen is gekomen doordat United Vansen niet aan de betalingsverplichtingen voldoet. Naar verluidt verlangt de club een miljoenenbedrag Wang.