PSV maakt afscheid van belangrijke schakel bekend: 'Wil een club trainen'

PSV maakt afscheid van belangrijke schakel bekend: 'Wil een club trainen'

30-11-2016 09:08
33

Art Langeler is na dit seizoen niet meer hoofd jeugdopleiding bij PSV. De twee partijen gaan uit elkaar, omdat de oud-trainer van PEC Zwolle weer toe is aan het trainen van een club.

De 46-jarige Langeler verdween onlangs ook van het toneel bij Jong Oranje, waar hij kortstondig de interim-bondscoach was. Het contract van Langeler bij PSV loopt na dit seizoen af en na een evaluatiegesprek werd er een besluit genomen. "Het is een boeiende periode geweest. Ik werk nog steeds met hartstikke veel plezier bij PSV, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te gaan trainen", zegt Langeler op de clubsite van PSV.

"Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor", vult technisch manager Marcel Brands aan. Hij is blij met de inbreng van Langeler. "We hebben op vele onderdelen stappen vooruit gezet, dat is een feit. Het opleiden van toptalenten is een steeds maar voortdurend proces, waar we bij PSV veel tijd en geld in investeren. We willen de ingeslagen weg voortzetten en hopen medio januari uitsluitsel te kunnen geven over de opvolging van Art."