AZ breekt met voormalig jeugdspeler van Ajax na contractverlenging in de zomer

AZ breekt met voormalig jeugdspeler van Ajax na contractverlenging in de zomer

01-12-2016 11:36
4

AZ heeft het contract met James Efmorfidis ontbonden. Dat laat de club weten via de officiële kanalen. Hij had nog een verbintenis tot medio 2018. Opvallend is dat hij afgelopen zomer dat contract juist ondertekende.

Efmorfidis heeft een verleden bij Ajax, hij kwam in de zomer van 2015 naar Alkmaar en tekende aanvankelijk voor een jaar. Afgelopen zomer werd hij tot 2018 vastgelegd, maar aan die verbintenis komt nu dus een einde. De twintigjarige Griekse voetballer gaat per direct weg uit Alkmaar.

Het is niet bekend of hij al een andere club heeft gevonden, maar AZ laat weten dat er in goed onderling overleg is besloten de samenwerking te beëindigen. Hij kwam in totaal tot negentien duels bij Jong AZ en zat één keer bij de wedstrijdselectie van het eerste van de Alkmaarders. Dat was tijdens het uitduel met PSV.

Het doel van de speler was om vast bij het eerste aan te sluiten. "Mijn doel is nu om aan te sluiten bij de AZ-selectie en m'n debuut maken", zei hij in afgelopen zomer. Dat lukte niet.