Rode loper uitgerold voor gewillige Van der Vaart: 'Alleen nog een handtekening'

Rode loper uitgerold voor gewillige Van der Vaart: 'Alleen nog een handtekening'

01-12-2016 17:08
5

"Als ik op mijn 39e denk: ik wil nog even lekker bij Telstar voetballen, dan zou ik dat niet laten", zei Rafael van der Vaart in de nieuwste editie van magazine Helden. De Jupiler League-club heeft wel oren naar de komst van de 33-jarige middenvelder, zo blijkt. 

Eerder op de dag maakte de club uit Velsen-Zuid via social media bekend dat het contract en wedstrijdshirt reeds klaarliggen voor Van der Vaart. "Op 1 juli 2022 gaat zijn contract in", licht algemeen directeur Pieter de Waard met een knipoog toe in de IJmuider Courant. "Hij hoeft alleen nog zijn handtekening te zetten."

Telstar ontvangt de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur met open armen. "Rafael is iemand met een mening en hij durft tegengas te geven. Bij Telstar noemen wij dat omdenken. Bij andere clubs wordt zoiets al snel gezien als recalcitrant gedrag."

Van der Vaart opgebrand op 39-jarige leeftijd? Geen sprake van, denkt De Waard. "Technische voetballers kunnen het over het algemeen vrij lang volhouden. We zijn vereerd met de uitspraak van Rafael. Hij komt uit de omgeving en heeft al vaker laten weten dat hij Telstar een leuke club vindt." Afgelopen zomer tekende Van der Vaart een meerjarig contract bij het Deense FC Midtjylland. 

Lees ook: Telstar ziet komst Van der Vaart wel zitten: shirt en contract liggen al klaar