Verdrietige Moreno wil in actie komen: 'Het zou mooi zijn als we iets doen'

Verdrietige Moreno wil in actie komen: 'Het zou mooi zijn als we iets doen'

01-12-2016 18:48
11

Héctor Moreno is ontzettend geschrokken van de vliegramp die Chapecoense  deze week trof. Vrijwel de gehele selectie van de Braziliaanse club kwam om het leven bij een crash. In totaal stierven meer dan zeventig mensen. 

Verdriet overheerst bij de Mexicaanse verdediger, vertelt hij voor de camera van Telegraaf TV. "Het gaat om meer dan een voetbalteam. Het waren ouders, zonen, broers en gewoon mensen. Het is triest dat de meesten helaas zijn overleden. Je wilt nooit wakker worden met het nieuws dat er aan de andere kant van de wereld zoiets is gebeurd. Ik wil graag mijn steun uitspreken richting de families van de slachtoffers. Ik hoop dat God ze de kracht geeft om deze moeilijke periode door te komen."

Diverse clubs en competities hebben inmiddels besloten om een minuut stilte in acht te nemen bij wedstrijden die op het programma. Bij PSV is daar nog niets over bekend, stelt Moreno. "Het bestuur zal besluiten of en op welke manier we er aandacht aan besteden. Ik heb daar nog niets over gehoord."

"Het zou mooi zijn als we in ieder geval iets kunnen doen voor alle betrokkenen van de ramp. Als er vanuit de club geen specifieke actie ondernomen wordt, dan zal ik zelf iets willen bijdragen. Ik kan niet voor iedereen spreken, maar het zou mooi zijn als we de families in deze moeilijke tijd kunnen helpen", besluit de international. 

Lees ook: Onvoorstelbare beelden Medellin en Chapeco: meer dan 150.000 mensen rouwen