Vitesse-keeper ziet steeds meer twijfel: 'Kiezen tussen Oranje en Curaçao'

Vitesse-keeper ziet steeds meer twijfel: 'Kiezen tussen Oranje en Curaçao'

02-12-2016 08:34
2

Curaçao plaatste zich in oktober voor het eerst in de geschiedenis voor de Gold Cup. Doelman Eloy Room verveelt zich nooit als hij op pad is met de nationale ploeg.

"Hier kent niemand het toernooi om de Gold Cup misschien, maar het is qua grootte te vergelijken met een EK", zegt Room, die met Curaçao al 75e staat op de FIFA-ranking, in De Telegraaf. "Maar dan van Midden- en Noord-Amerika dus. Ik denk dat ze bij een groot land als Mexico niet eens weten waar we vandaan komen. Dat ze nog nooit van ons gehoord hebben."

De 27-jarige Vitesse-keeper ziet steeds meer spelers twijfelen over hun interlandcarrière. "Ik snap dat jonge spelers willen wachten met kiezen tussen Oranje en Curaçao, dat zou ik zelf ook doen. In het verleden was het niet interessant, maar ik denk dat steeds meer jongens gaan twijfelen. Ik zal zeker een goed woordje doen. Al moet iedereen zelf de knoop doorhakken."

Als international van Curaçao maakt Room in ieder geval genoeg mee. "De verschillen zijn enorm en dat maakt het ook mooi. Ik hoorde dat El Salvador een van de meest criminele landen ter wereld is. Toen we een wandeling maakten, liep het leger met ons mee om ons te beschermen. Terwijl wij op Curaçao rondrijden in een soort party-bus... Muziekje erbij, de sfeer zit er dan gelijk in."