Pastoor houdt Sparta-kamp rustig: Ik moet de boel meestal temperen

Pastoor houdt Sparta-kamp rustig: "Ik moet de boel meestal temperen"

02-12-2016 16:09

De wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta is voor Alex Pastoor erg belangrijk, maar niet meer dan dat. De Sparta-trainer houdt niet van de poespas om de stadsderby heen.

"Ik moet de boel meestal temperen. De emotie van de supporters begrijp je en ik voel dat zelf ook. Het is alleen dat de spelers hun energie in de juiste dingen moeten steken. Vandaar dat ik altijd zeg dat het speciaal is, maar laten we het nou als een gewone wedstrijd benaderen. Dan maken we de meeste kans om succesvol te zijn", vertelt Pastoor in gesprek met RTV Rijnmond

Wedden

Meer odds

Sparta heeft dit seizoen bewezen goed om te kunnen gaan met grote ploegen. Heeft Feyenoord reden om bang te zijn? "Tegen Feyenoord kunnen we dat doen, maar niet omdat we dat in eerdere wedstrijden ook hebben laten zien", aldus Pastoor. "Dat zul je opnieuw moeten doen. Wij zijn er klaar voor. In hoeverre we dat op de mat kunnen leggen, dat zien we zondag."

Ook bij Pastoor thuis leeft de derby. "Ik heb thuis iemand zitten die Feyenoord-supporter is. Ik kom er niet omheen. We maken flauwe grappen naar elkaar."