Pastoor: Onlangs zaten er ook een paar bij Ajax en AZ voor de Europa League

Pastoor: "Onlangs zaten er ook een paar bij Ajax en AZ voor de Europa League"

04-12-2016 08:08

Sparta gaat zondagmiddag op bezoek in De Kuip, maar voor veel spelers van de promovendus is het zeker niet de eerste keer dit seizoen dat zij afreizen naar Rotterdam-Zuid. Veel leden van zijn leergierige selectie wonen regelmatig een Feyenoord-wedstrijd bij, weet trainer Alex Pastoor. 

"Veel spelers zijn vaak en intensief met Feyenoord bezig geweest. Door ze te volgen en door naar het stadion te gaan. Dus ik denk dat deze wedstrijd in dat opzicht ook echt iets leuks voor ze is", vertelt de coach in gesprek met De Telegraaf. 

Onder meer Rick van Drongelen en Denzel Dumfries zaten onlangs op de tribune in De Kuip. "Er zijn er meer, maar iemand als Dumfries is ook echt een liefhebber. Spelers bellen vaak een dag van tevoren nog op of we hier kaartjes kunnen regelen voor een wedstrijd her en der", vervolgt Pastoor. 

"Onlangs zaten er ook een paar bij Ajax en AZ voor de Europa League. Dat zie ik met een glimlach aan, natuurlijk. Het is een onderdeel van je vak. Uit sportief oogpunt vind ik het mooi dat ze het in de stadions willen beleven. Voor de atmosfeer en je kunt er nog meer zien dan bijvoorbeeld op tv. Al is het van mij verboden als ze straks bij een temperatuur van -4 twee uur op een plastic stoeltje willen zitten."