Vraagtekens bij 'ideale' Feyenoord-versterking: 'Hij moet zelf willen hè?'

Vraagtekens bij 'ideale' Feyenoord-versterking: 'Hij moet zelf willen hè?'

04-12-2016 09:15
6

John de Wolf en Foeke Booy denken dat Jordy Clasie de ideale winterversterking is voor Feyenoord. Clubicoon De Wolf vraagt zich echter af of de middenvelder van Southampton haalbaar is. 

"Dat denk ik niet. En ik weet niet of hij nu gelijk terug naar zijn oude club moet gaan. Misschien is dat over een paar jaar realistisch", aldus de oud-verdediger in gesprek met FOX Sports. "Ik zou, als ik Feyenoord was, ook nog wel eens willen kijken naar de linksbackpositie. Terence Kongolo staat daar, maar ik vind hem centraal achterin beter. Die linkerkant is matig, verdedigend gezien."

"Hij is een aanjager, balafpakker en een spelverplaatser. Het middenveld van Feyenoord is nu mager bezet, als je ziet waar ze naar toe willen: het kampioenschap. Clasie zou een echte versterking zijn", vult Booy zijn collega-analist aan. "Het zou wel betekenen dat er financieel wat water bij de wijn zou moeten. En, hij moet zelf ook nog willen hè? Het kan de boost geven die Feyenoord vorig jaar na de winterstop miste."

Lees ook: 'Feyenoord moet Clasie als de wiedeweerga huren of terugkopen'