Koeman bezorgt Mourinho flinke kater: Everton profiteert van wissel

04-12-2016 18:54
11

Het Everton van Ronald Koeman heeft zondagavond in de slotfase van het duel met Manchester United een puntje uit het vuur gesleept. Leighton Baines schoot twee minuten voor tijd vanaf de strafschopstip raak voor Everton: 1-1.

De back profiteerde van een overtreding van Marouane Fellaini, die even daarvoor het veld in was gekomen om de overwinning over de streep te trekken. De Belg veroorzaakte echter een penalty en zorgde er daarmee voor dat Manchester United in de Premier League voor de zevende keer in acht wedstrijden niet wist te winnen. De ploeg van Mourinho staat nu met 21 punten op de zesde plaats in de competitie. Everton (8ste) heeft een puntje minder.

Voor Manchester United leek er lang geen vuiltje aan de lucht nadat Zlatan Ibrahimovic vlak voor rust de uitgekomen Maarten Stekelenburg klopte met een boogballetje, die via het aluminium binnenstuiterde. Voor de mannen van Mourinho was er weinig aan de hand, maar het slippertje van Fellaini kostte de club dus twee dure punten. Bij United zat Daley Blind negentig minuten op de bank. Memphis Depay behoorde niet tot de wedstrijdselectie.